Les olives Ocal, 100% sabor mediterrani

Les olives Ocal, originàries de la comarca de l’Alt Camp, a la província de Tarragona, Catalunya, són un producte de qualitat excepcional que reflecteix l’autèntica essència del Mediterrani en cada mossegada. Aquesta regió, amb el seu clima mediterrani i els seus sòls fèrtils, ofereix les condicions ideals per al cultiu d’aquest fruit tan apreciat. Les olives són verdes i maduren al sol, recollides a mà amb cura per garantir-ne la qualitat.

Una de les raons per les quals les olives Ocal són tan especials és el seu sabor únic i la seva textura irresistible. Les olives Ocal es caracteritzen per ser carnoses, sucoses i plenes de sabor. Des de les varietats més suaus fins a les més intensament aromàtiques, hi ha una oliva Ocal per a tots els paladars.

A més de la seva excel·lent qualitat gustativa, les olives Ocal ofereixen diversos beneficis per a la salut. Són una font rica en antioxidants, àcids grassos sans i vitamines com la vitamina E i la vitamina A. Això les converteix en un aliment sa que pot ajudar a protegir el cos contra l’estrès oxidatiu i mantenir un sistema immune saludable.

Les olives Ocal són un aperitiu perfecte per a tota ocasió. Ja sigui acompanyant un vermut, un dinar amb amics o una taula d’aperitius, les olives Ocal sempre aporten un toc de sofisticació i autenticitat. També es poden utilitzar com a ingredient en una gran varietat de plats, com amanides, pizzes, guisats i molts més, afegint el seu sabor mediterrani distintiu.

A més de ser un producte exquisit, les olives Ocal també tenen un valor cultural significatiu. Aquestes olives són part de la tradició gastronòmica mediterrània i reflecteixen la passió i l’orgull dels pagesos locals per la seva terra i els seus productes. És un testimoni de l’art i l’expertesa transmitida de generació en generació.

Si encara no heu tingut l’oportunitat de provar les olives Ocal, us animo a fer-ho. Descobrireu una explosió de sabors autèntics i una experiència gastronòmica única. Estic segur que les olives Ocal us enamoraran i us transportaran directament a les costes del Mediterrani.

#OlivesOcal #GastronomiaMediterrània #SaborAutèntic

Els llegums, grans tresors gastronòmics

Els llegums es consideren les germanes pobres de la cuina, però el que és cert és que són uns grans tresors gastronòmics i, sobretot, nutricionals. Els cigrons son especialment bons per a les persones amb problemes cardiovasculars, colesterol i diabetis. I a més, estan boníssims!

Contenen un 19% de proteïna –la carn en té un 18%–, aminoàcids essencials com la lisina, ferro i greixos no saturats, que són fonamentals per al nostre organisme. Són originaris del sud-est de Turquia i d’allà van passar a la conca del Mediterrani i a Europa, després a l’Àfrica, a Amèrica i a Austràlia. Es cultiven des de la prehistòria i ja es consumien a l’antic Egipte, a Grècia i a Roma. Segons la medicina xinesa, els llegums tonifiquen la substància del cos. Són rics en proteïnes, minerals, hidrats de carboni i greixos i nodreixen el cos. I no, no engreixen, malgrat que són molt calòrics.

Diversos estudis sobre els cigrons han demostrat els beneficis que tenen gràcies a que els àcids grassos dels cigrons redueixen la taxa de colesterol en sang. La seva fibra soluble els fa ideals per a millorar el trànsit intestinal i per als problemes de còlon.

Com dèiem, també són un aliment especialment indicat per als diabètics, perquè tenen fibra soluble i contenen una substància inhibidora de la digestió dels hidrats que fa que s’absorbeixin de forma molt lenta. Per aquesta mateixa raó, i malgrat que tenen moltes calories, poden ser molt útils en dietes per aprimar, perquè sacien l’organisme durant molta estona.

Pel ferro que contenen són ideals per combatre l’anèmia, en especial si els combineu amb verdures riques en vitamina C. També estimulen el creixement i van bé per a la hipertensió, i com que són molt nutritius, són un gran reconstituent.

El magnesi dels cigrons protegeix l’organisme contra malalties cardiovasculars i l’estrès.
També alleuja les úlceres pèptiques i duodenals.